Clive Barker – Az öröklét tolvaja

Szintén nem iskolai ajánlás, 16-17 évesen az egyik kedvenc könyvem volt.

Harvey Swick egy borongós februári napon nagyon unatkozott. A mamája megpróbálta munkára bírni azonban, Harveynek sehogy sem akaródzott rendet rakni a szobájában, inkább unatkozott tovább. Egyszercsak kivágódott az ablak és egy sárgásbőrű vézna fickóállt előbb, aki folyton vigyorgott. Rictusnak hívták. Rictus elhívja a fiút a Vakációházba, ahol csupa vidámság van. A fiú beleegyezik és elindulnak.

A Vakációház varázslatos hely. A házvezetőnő Mrs Griffin remek szakács, és nagyon kedves. A ház maga óriási, tele szobákkal. Még két gyerek lakik itt rajta kívül Wendell és Lulu. Az évszakok különösen váltakoztak…reggel tavasz volt, délben nyár, délután ősz és este pedig tél és jött a karácsony. Harvey először is olyan játékokat kér, amik fontosak voltak neki valaha, és elvesztek. Harvey azonban nem felhőtlenül boldog, aggasztja, hogy érzi Mrs. Griffin szomorú illetve, hogy anyukája nem tud arról, hogy eljött. Egyik este megcsörren a telefon, az anyukája az, kiderül mégis tud mindenről. Ezek után Harvey-t sem aggasztja már semmi sem, vidáman játszik Wendellel és Luluval. A ház másik felén van egy tó, amiben érdekes halak vannak. Harvey kitalálja, hogy menjenek horgászni, és azt egyék vacsorára, de Mrs. Griffin lebeszéli őket róla. Vacsora közben aztán baleset történik. Mrs. Griffin egyik macskája, Nyúzga macska farka lángrakap és meghal. Másnap Harvey a tóhoz megy és meglátja Lulut. Amint a lány észreveszi elsiet. A nap további részében Harvey csak pihen és gondolkodik…Egészen addig folytatódik ez mig Harvey rá nem jön…a házból nincs menekvés…A dolog akkor válik ilyesztővé mikor egyik éjszakán Lulu búcsúként azokat az állatfigurákat nyomja a kezébe, amiket ő régebben véletlenül a tóba ejtett, majd hal formájában eltűnik. Wendellel megpróbálnak megszökni, ez azonban nem olyan egyszerű, mert a ködfal ami a házat körülveszi túl vastag. Végül Mrs Griffin egyik macskája kivezeti őket. Azonban csodák csodájára minden ami a házban volt és most a ködfalon kívül van porrá hamvad.

Harvey hazamegy azonban döbbenten tapasztalja, hogy szülei megöregedtek. Először nem akarják elhinni, hogy a fiú visszatért. Nem sokkal később elkezdik megkeresni a Vakációházat, azonban sehol sem találják. Harvey rájön, hogy vissza kell térnie a Vakációházba, hogy elpusztítsa urát Mr. Hood-ot. Harvey elmeséli Wendellnek pontosan mi történt, és miért kell visszamenniük. Odaát aztán megint az idilli világba csöppennek, azonban Mrs. Griffin sehol sincs. Kiderül, hogy Hood elrabolta, és egy ládában találják meg bezárva. Mrs griffin elmeséli a ház történetét, majd Harvey elindul a padlásra Hoodhoz. Végül egyezséget köt az úrral. Ha teljesíti a kívánságait a Vakációházban marad mindörökre…

“Láttam a horror jövőjét, a neve Clive Barker – Stephen King” – Azt hiszem ehhez nem is tudok mást hozzáfűzni 🙂
http://www.clivebarker.com

Imádom, már rengetegszer olvastam, nem lehet megfogalmazni…úgy tudod a végét, hogy gyakorlatilag nem. Az utolsó pillanatban is képes olyan csavart beletenni, amitől minden borul.

9/10

öröklét

Hozzászólás

Kategória: Ajánlott olvasmányok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s