Thomas Brezina – Fiúk kizárva!

A most következő sorozat nem az iskolák ajánlása, az én javaslatom 8-9. osztályosoknak. Tökéletesen alkalmas arra, hogy megszerettesse az olvasást, tinikérdéseket vet fel, mesélve, mégis komoly dolgokról, mint az önállóság, a testvérharcok, fiúk stb.

Tinka és Lizi osztálytársak, mellesleg ki nem állhatják egymást. Ráadásul még egymás mellett is kell ülniük az iskolában, az első padban. Ha ez még mindig nem lenne elég két “tragédia” is bekövetkezik az életükben. Az egyik: Tinka anyukája és Lizi apukája egymásba esnek, és úgy döntenek összekötik az életüket. A másik: Egy iskolai feladat kapcsán együtt kell dolgozniuk. Megismerkednek a titokzatos Schicketanz nénivel, aki egy különös házban lakik egy láthatatlan macskával, Cosimoval. A néni boszorkány, varázserejét a különleges folfónia kulcsnak köszönheti. De egyszer csak eltűnik, Tinkának és Lizinek ajándékozva a házat minden varázsdolgával együtt…és ezzel kezdetét is veszi a kaland…

Thomas Brezina 1963-ban született. Írói pályafutása 8 éves korában kezdődött (30 oldalas történet!), majd 15 évesen 5 tv-forgatókönyvvel elnyerte a “Nagy Osztrák Ifjúsági Díjat”. Gimnáziumban állatorvoslást és színháztudományt tanult, emellett televíziónak dolgozott. 1989 óta íróként tevékenykedik. Eddig több mint 100 könyve jelent meg, amit 28 nyelvre fordítottak le. Dolgozik ezen kívül színháznak, valamint Cd-romokat talál ki. Tevékenyen dolgozik UNICEF-követként.

Mottója: “Az olvasásnak olyannak kell lennie, mint egy kalandnak”

A Fiúk kizárva sorozatnak eddig 18 kötete jelent meg (sajnos a legutóbbi nem keménykötés) és 2 különkiadás. Írt egy másik sorozatot is, fiúk részére.
http://www.thomasbrezina.com

Én imádom ezt a sorozatot. Az utolsó két kötet (a különkiadás és az utolsó “rendes”) nincs meg sajnos, de remélem hamarosan felkerül a polcra. Egy picit úgy érzem már kinőttem belőle én az ilyen 14-15 évesek még ajánlanám, idősebb korosztálynak talán már kicsit gyerekesnek tűnhet, de izgalmas történet nagyon 🙂

8/10

brezina

Hozzászólás

Kategória: Ajánlott olvasmányok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s